Culinair

De schijf van vijf, wat houdt dat nu eigenlijk in? De schijf van vijf is dé leidraad voor gezond, lekker en veilig eten, opgesteld door het voedingscentrum. De schijf van vijf is onderverdeeld in de volgende 5 vakken; 1. Groente en fruit, 2. Brood, (ontbijt)granen, aardappelen, rijst, pasta en peulvruchten, 3. Zuivel, vlees(waren), vis, ei en vleesvervangers, 4. Vetten en olie, 5. Dranken Snacks als snoep en koeken staan niet in de schijf, omdat ze minder belangrijk zijn voor het leveren van voedingsstoffen, en ook minder gezond voor je lichaam. Om gezond en goed te eten zijn er niet alleen 5 vakken in de schijf van vijf, maar er zijn ook 5 regels: 1. Eet gevarieerd; dan krijg je alle stoffen bin- nen die nodig zijn, 2. et niet te veel; dan blijf je op een gezond E gewicht, wat de kans op chronische ziekten verkleint, 3. Eet minder verzadigd vet; kies liever voor producten met onverzadigd vet, dit ver mindert de kans op hart- en vaatziekten, 4. et veel groente, fruit en brood; dat E zorgt voor voldoende vezels, 5. Eet veilig; zorg er voor dat er geen bacteriën of ongezonde stoffen in je eten zitten. Culinair

Culinair recept

Voor edities, online edities en archief zie het Online Touch content management beheersysteem systeem. Met de mogelijkheid voor een web winkel in uw maandbladen.

Kiddomagazine, inspiratiemagazine voor het gezin. Lees publicatie 2Home


You need flash player to view this online publication