Culinair recept

Heerlijke Pompoensoep… leuk om samen te maken! Ingredienten: 1 medium pompoen (een 2e pompoen om de soep in te serveren) 2 eetlepels gesmolten honing 2 eetlepels olie Snufje zout, kaneel, nootmuskaat 2 kopjes kippenbouillon Groente mengsel: in kleine blokjes gesneden: (1 kopje) bleekselderij, (1 kopje) wortel, 1 ½ theelepel fijngesneden knoflook (1 kopje) ui 1 eetlepel boter 1 ½ kopje slagroom 2 theelepels gesneden gember 3 kopjes crème fraiche 1 eetlepel honing 3 theelepels nootmuskaat 1 kopje suiker 3 theelepels kaneel 2 theelepels zout 1 Verwarm de oven voor op 350 graden. Verwijder de pulp, zaden en huid van de pompoen en snijd de pompoen in stukken van 2 tot 3 cm. Meng in de honing, olie, zout, kaneel en de nootmuskaat. Leg de stukken pompoen op de bakplaat en bak ze 30 minuten. Schut vaak, het brandt gemakkelijk. Fruit het groente mengsel en knoflook in de boter ongeveer 2-3 minuten. Voeg de kippenbouillon toe, breng het aan de kook. Schep of zeef de vaste ingrediënten uit de bouillon en hak het fijn samen met een ½ kopje bouillon in een keukenmachine of blender. Laat het iets afkoelen. Doe de puree terug in de pan. Meng in een aparte pan 1 ½ kopje room en gember op een matig vuur. Voeg de geroosterde pompoen toe aan de gezeefde bouillon en pureer met een staafmixer een deel van het mengsel opnieuw. Voeg de room toe, suiker, honing, nootmuskaat en kaneel. Laat het vervolgens ongeveer 5-10 minuutjes op een laag vuurtje sudderen . Je moet wel voortdurend roeren en soep mag niet doorkoken. Voeg zout en peper naar smaak toe. 2 3 Snijd van de 2e pompoen de bovenkant af en maak hem goed schoon van binnen, door de zaden en draden te verwijderen. Giet de warme soep in de uigeholde pompoen en zet het kapje terug op de pompoen… eet smakelijk!! Culinair

Culinair producten restauranttips

Voor vakbladen, online drukwerk en whitepapers zie het Online Touch CMS systeem. Met de mogelijkheid voor een online shop in uw folders.

Kiddomagazine, inspiratiemagazine voor het gezin. Lees publicatie 3Home


You need flash player to view this online publication